نام اثر: وجود زنان
طراح و ایده پرداز: طهورا باقری
برنده مقام دوم مسابقه موسیقی آذردخت- آذرماه 1402
شرح ایده از زبان طراح:
موسیقی This woman’s work و ساز واضحی که در این اثر نواخته می شود یعنی چنگ ، برای من تداعی کننده ناهید ، سیاره ای است که به ایزد بانوی ایرانی آناهیتا مرتبط دانسته شده . مهر ناهید چنگ زن همان مهر زنانه و دلسوزی مادرانه ای است که همه ما در طول زندگی شاهد آن بوده ایم و آن را آرام جان خویش قرار داده ایم.
افسانه های به جا مانده از الهه های باستانی که هر کدام مسئولیتی را دارا بودند تفاوتی با زنان امروز ما که سخت در حال اثبات خود هستند ندارند . زنانی که وجودشان افسانه هارا برایمان ملموس تر میکند . بانوانی که زیبایی شان بی انتهاست و با قلب و دست های مهربان شان همچون خورشید به دل های مرده زندگی می بخشند و با چنگ به تار موی خویش اهنگ زندگی را مینوازند
این اثر نه برای اینکه کمک کند مردم چیزی را بفهمند بلکه برای این است مردان و زنان به یاد آورند شب ها با لالایی چه کسی به خواب می رفتند و صبح هایشان با لبخند چه کسی بخیر میشد ؟
که حالا همان جنس زن برای ورود به هر عرصه ای باید موانع زیادی را پشت سر بگذارد.
با شنیدن اهنگ نام برده و صدای ساز چنگ تصویری از بانویی را تجسم کردم که از وجود خویش به چنگ زندگی چنگ می زند و با نواختن آن از درد ها و غم های زندگی می کاهد.
امروزه در رسانه کم نیست ماجرای بانوانی که پا در هر عرصه ای گذاشتند با دشواری های فراوان همراه بوده یا حتی تنها بانو در آن حرفه بوده اند اما تنها این مسائل بر قدرت و پشتکار آنها افزوده و این روندی است که ادامه خواهد داشت.
ساز چنگ مورد استفاده در موسیقی منتخب از ساز های باستانی است که در ادبیات پارسی زهره یا ناهید خنیاگر، سیاره ای که به جنس زن ربط داده شده نوازنده آن ساز بوده است.
کاری نیست که زن از انجام دادن آن عاجز باشد و مانند هر انسان دیگری میتواند به علایقش بها دهد . زن هیچ کاستی ای ندارد تنها قلبش مهربان تر است و نباید غافل شد که هدف بشریت نه با مرد سالاری میسر میشود و نه با زن سالاری بلکه با برابری این اتفاق ممکن می شود.